ro en ru

Turneul Național de Șah ,,Integrare și participare egală prin șah”

"Șahul este singurul sport care se joacă de la egal la egal indiferent de vârste și experiențe. Anume de la această idee am pornit atunci când ne-am propus să adunăm toți amatorii de șah cu sau fără dizabilități la o competiție unde să fie pusă în valoare curajul și inteligența" a menționat domnul Iurie Stîngu, pedagog din cadrul Academiei Naționale de Șah din Moldova.

Turneul Național de Șah "Integrare și participare egală prin șah" se va desfășura sub egida este Academiei Naționale de Șah din Moldova cu suportul Fundației Est – Europene și sprijinul financiar al Guvernului Regatului Suediei. Evenimentul se va desfășura în Centrul Republican pentru Copii și Tineret “ARTICO” din Chișinău pe data de 17-18 decembrie 2016 începînd cu orele 9:00.

În Republica Moldova sunt mulți doritori cu un potențial deosebit de a fi campioni ai succesului și un curaj enorm de a păși mereu mai sus decît sunt. Reeșind de aici știm cu toții că orice talent se naște, dar se dezvoltă prin educație pentru a ajunce la nivel de rezultat sportive.

Acest eveniment este necesar în Republica Moldova deoarece tot cei frumos pentru o societate trebuie exprimat și pus în valoare , șahul fiind cel  mai aproape în dezvoltarea inteligenței care cuprinde în sine toate capacitățile trebuie practicat și evidențiat pentru a fi promovat mai departe și  practicat  cu succes de către societatea noastră. 

 

Această competiție are loc grație implicării active a partenerilor proiectului precum Asociația Surzilor din R. Moldova, Societatea Orbilor din Moldova, Asociația persoanelor cu dizabilități locomotorii ”Motivație”, Asociația veteranilor din mun.Chișinău, Asociația APDI Humanitas, Verde Go! etc. 

Vă mulțumim pentru atenție și suport.

 

 Academia de Sah din Moldova 2011. © All rights reserved.