ro en ru

”Deschiderea Școlii de Vară de Șah”.

Sâmbătă, 10 iunie, în centrul comercial ”Jumbo” a avut loc deschiderea ”Școlii de Vară de Șah”. Evenimentul a fost organizat de  AO ”Academia Națională de Șah din Moldova”  în parteneriat  cu Uniunea Națională a Studenților  și Tineretului  din Moldova .

Scopul primordial al acestui eveniment este de a contribui la dezvoltarea cât mai armonioasă a copiilor prin jocul de șah și de a-i ajuta să se integreze cât mai bine în societate.

Copii au beneficiat de lecții gratuite de șah, ghidate de profesorii-antrenori ai  Academiei, iar cei mai instruiți copii în șah au avut ocazia să joace șah simultan cu Maestrul Internațional, multiplu Campion al Moldovei și României la șah, domnul Boris Itkis, invitat de onoare al evenimentului.

Programul a inclus, de asemenea, un concert gratuit pentru copii cu participarea colectivelor artistice de copii și vedetelor naționale, printre care Serj Cuzencov, aquagrim și animatori. Copii s-au delectat cu dulciuri, sucuri, gustări și înghețată din partea organizatorilor.

Activitățile la ”Școala de Vară de Șah” se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă, pe perioada vacanței de vară, cu începere de la orele 11.00, în centrul comercial Jumbo, etajul 4.

Educația prin jocul de șah schimbă conștiința și reprezintă șansa unei dezvoltări personale armonioase a copiilor!

 Academia de Sah din Moldova 2011. © All rights reserved.