ro en ru


Felicitări tuturor participanților
Turneul Internațional «Сupa Salina Turda»!

Vara aceasta a început pentru elevii Academiei Naționale de Șah intr-un mod remarcabil !

În urma unei invitații din partea organizatorilor Festivalului Internațional de Șah pentru Copii și Juniori ”Cupa Salină Turda” (România), elevii Academiei Nationale de Șah a trecut etape de selecție și de pregătire: prima etapă a fost implicarea în turneul de calificare, în care, pentru 2 zile de luptă intensă au fost determinati câștigătorii.
Premianții turneului de calificare, au fost pregătiți pentru turneul internațional  în cadrul Tabărei de Șahiste de vară, in decurs de 2 săptămâni.
Recent, in perioada 16.06- 19.06  elevii Academiei au reprezentat țara nostră la  Festivalul Internațional de Șah pentru Copii și Juniori ”Cupa Salină Turda” (România)
Evenimentul s-a desfășurat incredibil de frumos, în adâncurile celei mai mari peșteri din Europa "Salina Turda", în condiții fantastice, la o temperatură de +10 grade.

 

Peste 400 de copii din România, Bulgaria și Moldova au participat la turneu!
Din partea Academiei Naționale de Șah din Moldova a fost cea mai mare delegație: 13 copii, părinți și antrenori, deși anul  trecut au participat numai 6 dintre elevii noștri.
În fiecare an, nivelul de pregătire a copiilor care doresc să participe în astfel de competiții este tot mai mare!
Și acum, este timpul de a anunța rezultatele finale!
Tinerii noștri sportivi au jucat cu demnitate! Cei mai mulți dintre elevii noștri au luat 50% sau mai mult din toate punctele posibile: 3,5 - 5 puncte din 7 posibil, deși majoritatea au participat pentru prima dată la un astfel de turneu grandios!
Academia Națională de Șah a Moldovei  aduce multumiri vechiului prieten și organizator al evenimentului - Marin Dumitru Fîntînă pentru ospitalitatea și posibilitatea de a participa la un astfel de eveniment plin de culoare, la care participanții nu numai că a concurat, dar au vizitat locurile frumoase a orașului Turda, au îmbunătățit sănătatea respirînd  aerul curat din salina!
Mulțumesc părinților, pentru ajutorul, răbdarea și încurajarea copiilor!
Felicitări tuturor participanților!
Vă mulțumim pentru curajul, perseverența și dorința de victorie!
Vă mulțumim pentru lupta cu demnitate și reprezentare țării noastre la Turneul Internațional!


 


  

Academia de Sah din Moldova 2011. © All rights reserved.